tirsdag 22. mars 2011

Såing

Da er såingen i gang! Mamma var på besøk i helgen og sammen sådde vi:


Løvemunn, tomater, auberginer og mais. Jeg har ikke kjøkken hage. Jeg laget en for noen år siden. Da var jeg fersk hageeier og la kjøkkenhagen på det laveste søkket i hagen uten å bygge det opp eller få laget noen drenering. Den sommeren var i tillegg ganske våt, så kjøkkenhagen endte opp med råtne salatblader.... I dag er det et flott bed med sommerblomster, rosebusker, pioner og duftchersmin. Men i år skal jeg grave frem en ny. I tillegg til det jeg sådde i dag, skal jeg ha salat, squash og bønner.


Her står noe på plasse i spirehylla. I tillegg til det som er sådd har jeg, for første gang i år startet forkultivering av:  Canna

Dahlia - Classic Swanlake


Gladiolus callianthus


Dahlia Grape Quartz

søndag 20. mars 2011

Årets første vårkos!

Her ble morgenkaffen inntatt, i solveggen med en kopp kaffe og hageblad. Det var så nydelig, det var ordentlig varmt i sola og det var fantastisk fuglesang. Dette er min faste morgenplass om våren og høsten. Her kommer sola først, og varmer. Og i går kan man si det var sesongstart!




Her var en annen type sesongstart litt senere på dagen. Terrassen er nesten tom for is og snø. Jeg tok en tur på plantasjen for å hente noen vårblomster (opprinnelig for å kjøpe litt jord så jeg kan begynne og så, men det ble selvfølgelig litt ekstra...) - og vips så var ble det superkoselig i kaffekroken. Og nå skal vi kose  oss i hagen månedsvis fremover.

onsdag 16. mars 2011

Endelig!!!!

Så mye snø det var i hagen i år, og så kaldt det var, trodde jeg ikke jeg skulle få se tulipanspirer i løpet av mars i år. Men plutselig gitt, der var de!

Vinter i hagen!

Vi har det koselig hagen selv om det er vinter! Her er vi ute å griller pølser etter en skitur og noen runder i bakken ned mot sjøen. Veldig koselig! Etter en stund kom naboene på besøk også - riktig koselig!