onsdag 20. januar 2010

Ringvirkninger

Lå en stund våken i natt. Når jeg er så uheldig å ligge våken om natten, hender det at jeg tenker på en del jeg skulle gjort, men som jeg ikke har fått tid til eller som jeg gruer meg til osv. Det vil si at jeg ikke alltid er i godt humør når jeg ligger der og tenker på hvor trøtt jeg kommer til å være resten av dagen....

Men i natt lå jeg og flirte for meg selv. Jeg var i skikkelig godt humør og lå og tenkte på morsomme ting. Jeg lå også og tenkte på hvor mange hyggelige og imøtekommende mennesker jeg har møtt i det siste. Jeg har begynt på en del nye prosjekter i jobbsammenheng, og alle menneskene jeg møter er så hyggelige! Jeg blir så glad når folk er hygglige!!

Det jeg også lå og tenkte over, var hvordan hyggelig mottakelse smitter. Jeg blir glad, har lyst til å være hyggelig og snill mot alle tilbake.

Senere på dagen hørte jeg på Anne Grethe Preus på radioen som synger om at viktige ting blir større om vi deler med fler. Viktige ting er da, medmenneskelighet, kjærlighet, vennskap, omsorg osv. Og det var vel det jeg tenkte på i natt også. Jeg tenkte, både i natt og når jeg hørte sangen, at jeg vil huske på det. Jeg vil huske på at det hygglige spres og blir større jo mer man deler, og jeg vil huske på å være hyggelig!!!!

Dessverre gjelder nok det med at ting blir større når det deles, også for andre følelser mennesker i mellom. Viser du hat, smitter nok det, viser du aggresjon, kan det også smitte videre til andre.

Jeg skal jammen bidra til å spre gode følelser, for det var digg å ligge i natt å være i godt humør og kjenne at jeg synes det var så fint å møte mange hygglige mennesker!!!

lørdag 16. januar 2010

Må innrømme at jeg er litt urolig for mine H2 og H3 planter etter en så lang periode med sprengkulde! Min blåregn har endelig begynt å komme seg litt, men spørs vel om den har overlevd nå. Jeg har en kaprifol som har klart å dekke et espalè jeg har fosøkt å få dekket de siste 5 årene, men den står plantet i en (relativt stor) krukke, og det gjør den vel litt utsatt. Hmmm, det blir en spennende tid frem til våren!
I dag, etter en stille stund med kaffe og hageblad mens de andre sov, fikk jeg meg en herlig skitur. Jeg hadde smurt litt feil (-3 til -10), har vært vant til så kalt vær, men i dag så var det på en måte litt isregn som kom. Det gjorde det veldig bakglatt med smøringen jeg hadde. Heldigvis traff jeg en bekjent i løypa, som hadde med litt ekstra smøring. Jeg fikk smurt masse på (egentlig med det jeg hadde fra før), slik at turen ble veldig bra! Var omtrent alen i skogen.
I går ble det en fin kveldsjoggetur. Men jeg må innrømme at det er tungt å jogge i snøen.
I morgen blir det skitur til Jegerhytta, med Linde. Det blir bra ! :-)

torsdag 14. januar 2010

Tor, håp og kjærlighet

Jeg leser en bok av Henrik Syse, som heter: Veier til et godt liv. Boka er kjempefin, men forfatteren argumenterer for hvorfor tro, håp og kjærlighet er dyder. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig. Jeg mener at det er viktig å ha for eksempel tro på mennesker eller på noe man synes er viktig eller riktig. Men er det en dyd?.. eller er det en egenskap? Det er viktig å ha håp og det er superviktig å evne å motta og å gi og å føle kjærlighet. Jeg sitter allikevel og må tenke litt gjennom om det er en dyd - eller egenskap. Dyd må vel være en egenskap? Hmmmm. Kanskje? Kanskje jeg bare er litt usikker fordi det har opprinnelse i en religiøs kontekst? Må nok tenke litt til......

Vinterespalè


Espalèet er forsåvidt dekorativt året rundt !

Pubertetsmåker på fuglebrettet



Vi har mange fugler ute på fuglebrettet vårt. Vi har også hatt en haug med måkeunger som har begynt å bli veeeeldig store. De kan kanskje heller kalles pubertetsramp, de oppfører seg i alle fall som det. De kommer i flokker, jager bort de andre fuglene og begynner å fråtse i brødsmuler, frukt og alt annet snadder en måke liker. Jeg må innrømme jeg har jaget de bort så fort de har slått seg ned, helt til mannen min sa at pubertetsrampen også er sultne i snø og 2o kuldegrader. Har derfor latt de fråtse litt i møten FØR jeg jager de.......




Her er i alle fall et bilde av en luring som har lagt seg oppå matfatet og passer på at ingen andre kommer å forsyner seg.

søndag 10. januar 2010




Noe av det flotte med en hage, er jo at den endrer seg hele tiden gjennom året. Disse bildene er tatt av samme bedet med 4-5 måneders mellomrom.